Zuid-Afrika, een rondreis

De reis begint in Pretoria, van daar rijden we naar het noordelijk deel van het Krugerpark. Dit park zien wij van noord naar zuid, verschillende dieren zullen we hier ontmoeten. Tevens gaan we naar het gebied van de Blyde Rivier Canyon en dwalen we tussen Bourke’s Luck Potholes.
Daarna reizen we via Swaziland naar St. Lucia. Hier bezoeken we een Township, ook gaan we naar de beroemde “wetlands”. Hierna gaan we naar het Hluhluwe/Umfolozi-Park.
Dan via het prachtige Drakensbergen Nationaal Park, naar Lesotho. Graaff Reinet ligt aan de rand van de Karoo, een woest en droog landschap.Zuid-Afrika
Hierna een hoogtepunt in de reis: de Garden-route, via Plettenberg, Knysna en George gaan we naar Oudtshoorn. Hier komen we in het gebied van de struisvogels. De Garden-route geeft enkele landschappelijke hoogtepunten te zien: o.a. het Tsitsikama Nationaal Park met de Storms Rivier. Ook gaan we met de Outeniqua chou chou trein van Knysna naar George.
Via de fraaie Swartbergpas rijden we naar het wijngebied rondom Franchhoek.
We komen nu in de buurt van Kaapstad, hier bezoeken we natuurlijk de botanische tuin: Kirstenbosch. We maken een toer naar Kaap de Goede Hoop en gaan met de kabelbaan naar de Tafelberg.