Zuid Afrika & Nieuw Zeeland: Hoogtepunten op het Zuidelijk Halfrond.

Nieuw Zeeland

Hong/Kong – Nieuw Zeeland

We beginnen onze rondreis met een tussenstop in Hong Kong. Hier kunnen we wennen aan het tijdsverschil en bezoeken we de stad en de Peak. Daarna gaan we door naar Nieuw Zeeland en starten de reis op het Noordereiland. Via diverse landschappelijke hoogtepunten (Coromandel en Rotarua), komen we in Wellington en nemen de Ferry naar het Zuidereiland. Hier gaan we kijken bij de gletsjers en rijden we naar de Milford Sound. Ook bezoeken we de Catlins en de plaats Dunedin. We verbazen ons bij de Moeraki Boulders en gaan naar Akaroa.
Uiteindelijk eindigt onze rondreis in Christchurch en vliegen we naar Zuid Afrika.

Zuid Afrika

Zuid-Afrika

De reis begint in Pretoria, van daar rijden we naar het noordelijk deel van het Krugerpark. Dit park zien wij van noord naar zuid, verschillende dieren zullen we hier ontmoeten.
Tevens gaan we naar het gebied van de Blyde Rivier Canyon en dwalen we tussen Bourke’s Luck Potholes. Daarna reizen we via Swaziland naar St. Lucia. Ook gaan we naar de beroemde “wetlands”. Hierna gaan we naar het Hluhluwe/Umfolozi-Park. Dan via het prachtige Drakensbergen Nationaal Park, naar Lesotho. Graaff Reinet ligt aan de rand van de Karoo, een woest en droog landschap.
Hierna een hoogtepunt in de reis: de Garden-route, via Plettenberg, Knysna en George gaan we naar Oudtshoorn. Hier komen we in het gebied van de struisvogels.
De Garden-route geeft enkele landschappelijke hoogtepunten te zien: o.a. het Tsitsikama Nationaal Park met de Storms Rivier. Ook gaan we met de Outeniqua chou chou trein van Knysna naar George.
We komen nu in de buurt van Kaapstad, we maken een toer naar Kaap de Goede Hoop en gaan met de kabelbaan naar de Tafelberg.